A csillagászat évezredes múltra visszatekintő tudomány, ami folyamatosan változik, fejlődik, pláne a modern technológia berobbanása óta. Így, ha naprakész szeretnél maradni, meg kell találnod a forrásaidat, azokat az oldalakat, ahol megbízható információkat szerezhetsz az újdonságokról. Ebben segítünk most neked! Íme, a top oldalak, amiket érdemes követned!

NASA

Mi mással kezdhetnénk a sort, mint a NASA oldalával! A profiknak és amatőröknek, érdeklődőknek szóló oldal elképesztően sok információt sorakoztat fel, érdekesebbnél érdekesebb expedíciókról, eredményekről, eseményekről. Minden nap megválasztják a nap képét, ami általában nagy siker, de követheted a NASA TV-t és az asztronauták posztjait is Twitteren!

Astronomy Now

Az Astronomy Now Anglia legkedveltebb havi magazinja, amihez egy szuper kis weboldal is tartozik. A cikkeket olvasgatva biztosan kedvet kapsz majd ahhoz, hogy a magazinra is előfizess!

www.space.com

A space.com-ot 1999-ben indították, azóta milliók kedvence lett. Nem csoda, hiszen friss, aktuális és érdekes infókat találhatsz itt, ráadásul az oldal felépítése logikus, így mindent megtalálhatsz, amit keresel. Egy webshop is tartozik hozzá, ahonnan menő ajándékokat is rendelhetsz!

www.heavens-above.com

Igazi különlegesség és az amatőr csillagászok nagy kedvence a Heavens Above. A Nemzetközi Űrállomásról, műholdakról kaphatsz itt infót, például, a koordinátáid megadása után megtudhatod mikor halad el fölötted, de kisebb bolygók, aszteroidák és űrhajók pozícióját is lekérheted.

csillagaszat.hu

A magyar oldalak közül a csillagaszat.hu-t mindenképp érdemes megemlíteni. Ez valójában egy csillagászati hírportál, melyen a hírek mellett bőséges tudástárat és programajánlót is találsz.