Hamarosan kezdődik a 13. IOAA! Itt az ideje, hogy megismerkedjünk a csapatokkal, ebben az írásban a brazíliai az ecuadori és a magyar csapattal!

A brazil csapat

A brazil csapat 5 diákból áll (Bruna Junqueira, Giovanna Girotto, Luã de Souza, Lucas Shoji e Raul Teixeira), egy vezetőből (Professor Eugênio Reis), a pedagógusból (Professor Julio Klafke) és két megfigyelőből (Professor Thiago Paulin e Professor Heliomárzio Moreira).

„2018-ban mind résztvettünk a brazil csillagászati olimpián (további 100 ezer középiskolással együtt). A legjobb 120 fiatal tehetett vizsgát, közülük 30-at választottak ki, akik 2 intenzív tréningen vehettek részt, így választották ki az öt legjobbat! És most itt vagyunk!

Sokat készülünk a versenyre, különösen a tesztre, ezzel együtt is izgatottan várjuk, hogy új emberekkel találkozzunk és új dolgokat ismerjünk meg. 

Köszönjük a vendéglátást és reméljük egy jó verseny elé nézünk!”

 

Az ecuadori csapat

Az ecuadori csapat 5 főből áll: Marcela Morillo (vezető), Daniela Santamaría (középiskolás diák), Manuel Moreno (középiskolás diák), Diana Sánchez (most végzett középiskolás diák), Bryan Garay (most végzett középiskolás diák).

„Az utazásunk első lépése ott kezdődött, hogy megnyertük a nemzetiválogatót, az OEAA 2018-at. Ez három fejezetből állt: egy online feletválasztós teszből, amit egy rövid felkészülés követett és végül egy 4 részes teszt 2018 augusztusában. A legjobb öt helyezettként lehetőséget kaptunk, hogy résztvegyünk a latin-amerikai olimián (OLAA 2018) és egy felkászítő kurzuson. 2018 októberében utazunk Paraguay-ba a versenyre. Itt több elismertést it kaptunk: Ecuador első bornzérmeit, ráadásul a legjobb megfigyelési és csoportos elméleti eredményeket értük el.

A sikeres részvétel után csapata vezetőnk, Marcela Morillo megkapta a hírt, hogy Magyarország elfogadta csapatunk jelentkezését az IOAA 2019-re. Ez az első alkalom, hogy hazánk részt vesz ezen a rangos eseményen.

Az ecuadori csapattagok bemutatkozóját itt találod ! (angol)

 

A magyar csapat

A fogadó ország csapataként minden versenyzőt, csapatvezetőt, megfigyelőt és vendéget köszöntünk és üdvözlünk Magyarországon! Reméljük, hogy minden résztvevő élvezni fogja a 2019-es IOAA-t, hogy mindenkinek sikeres lesz az olimpia, és hogy mindenki pozitív tapasztalatokkal tér majd haza!

A magyar csapat tagjainak üdvözlő üzeneteit itt olvashatod angolul!